Haptotherapie

Frank Everink

Wassende handen

Reviews

Frank was de vierde therapeut die ik bezocht. Eindelijk iemand waar ik écht een klik bij voelde. Ik heb Frank leren kennen als een bijzonder warm persoon. Door veelal eenvoudige oefeningen heeft Frank mij meer dan eens tot grote inzichten gebracht over de manier waarop ik in het leven sta en in welke mate ik naar mijn gevoel luister en daarop vertrouw. Ik heb mij verbaasd over de dingen die ik door de gesprekken en oefeningen met Frank over mezelf te weten ben gekomen. Ik heb Frank ervaren als een rustige en doortastende therapeut, die oprechte aandacht voor mij had. Ik heb keer op keer gemerkt dat Frank vrij is van enig oordeel, een van zijn eigenschappen die ik het meeste heb gewaardeerd. Frank heeft mij geholpen opener in het leven te staan en vaker bij mijn gevoel stil te staan. Ook ervaar ik minder stress op mijn werk en sta ik meer in mijn eigen kracht. Niet alleen ikzelf, maar ook vrienden en vriendinnen merken een verandering. Ik lach meer en blijf dichter bij mezelf. Een aanrader voor iedereen die zichzelf wil blijven ontwikkelen.
Esther

Ik ken Frank al jaren als collega in de psychomotore therapie. Toen ik begreep dat hij zich ook vrijgevestigd had, was ik daar blij mee. Vaak kom ik in mijn psychotherapiepraktijk mensen tegen waar het op gegeven moment stokt in de behandeling vooral daar waar de cognitieve veranderingen hun doorgang niet kunnen vinden in een vertaling dan wel een accepteren in het lichamelijk beleven. Een echte Rogeriaan zou zeggen dat het ontbreekt aan de “felt sense”. Het drietal patiënten dat nu vertelt wat ze er aan hebben gehad, is erg enthousiast omdat Frank in staat is precies die mechanismen aan te duiden welke de grote weerstand behelzen. Waarvoor dank.
Gerbrand Stam

Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Systeemtherapeut

Door een aantal nare ervaringen in mijn leven, die ik niet verwerkt had maar weggestopt, ben ik op een gegeven moment de “weg” kwijtgeraakt.
Ik deed alles op de automatische piloot zonder mezelf af te vragen of ik dit wel leuk vond.
In mijn zoektocht naar hulp ben ik terecht gekomen bij Frank.
Hij heeft me geholpen om weer naar mijn gevoel te luisteren.
Door aanrakingen, oefeningen en praten heeft hij me een aantal handvatten gegeven, zodat ik me weer beter voel. Ik ben van nature iemand die graag duidelijkheid wil en vooral geen zweverig gedoe. Haptotherapie lijkt in het begin ook zo te zijn, maar na een aantal afspraken ben ik erachter gekomen dat je vooral naar jezelf moet luisteren. Ik ben er enorm door geholpen en raad iedereen aan om dit vooral eens te proberen.
Henk

Dat nee zeggen ook een optie is, dat bleek voor mij een hele ontdekking. Nee ik heb geen zin, nee dat vind ik niet leuk, dat kwam niet in mijn hoofd op. Meer van oké, niet leuk, maar hoe gaan we t aanpakken, schouders eronder. Ik was heel ver van mijzelf vandaan geraakt. Meer bezig met wat heeft de ander nodig, doe ik de ander geen pijn, maar ondertussen raakte ik daardoor steeds verder van mijzelf vandaan. Ik wist echt niet meer wie ik was. Bij Frank heb ik geleerd mijzelf weer een stem te geven, mijn grenzen aan te geven.
Toen ik eenmaal ontdekte dat nee zeggen niet altijd negatieve gevolgen met zich mee brengt en dat ik steeds meer mijzelf kon zijn en dat daar niets mis mee was, ging ik echt met sprongen vooruit. Kreeg steeds meer inzichten van oude patronen, relaties, die ik zelf onbewust onderhield. De weg lag weer open. Natuurlijk is het een proces waar je aan moet blijven werken, maar ik kan met zekerheid zeggen dat ik met een enorm gewicht van mijn schouders de deur uit ben gelopen. Ook weet ik dat ik daar altijd terug mag komen, even een mail of een losse sessie en dat is een geruststellend gevoel.
Liesbeth

Frank heeft mij geholpen om weer bij mezelf te komen. Hij is een hele fijne gesprekspartner, die zonder oordeel je naar jezelf laat kijken, je terug koppelt naar je gevoel en je handelen.
Door de oefeningen en gesprekken werd ik mij bewust van mijn gevoel, mijn handelen in bepaalde situaties en mijn valkuilen.
Door gesprekken kwam ik weer bij mezelf, wie ik ben en wat ik wil. Je hebt me geleerd om anders naar dingen te kijken en te leren vertrouwen op mijn eigen gevoel en vooral hier naar te luisteren. Ik wil Frank bedanken voor de fijne professionele hulp!
Radja

Frank heeft een prettige manier van werken, waarbij praten, doen en voelen samenkomen. Concrete dingen waar ik in m’n dagelijks leven mee verder kon. Bedankt!
B.T.

Haptotherapie Frank Everink
Verlengde Hereweg 137
9721AL Groningen
GZ Haptotherapeut
KVK nummer: 69919275
AGB code: 90-040718
VVH lidnummer: 584a