Haptotherapie

Frank Everink

Wassende handen

Reviews

Frank was de vierde therapeut die ik bezocht. Eindelijk iemand waar ik écht een klik bij voelde. Ik heb Frank leren kennen als een bijzonder warm persoon. Door veelal eenvoudige oefeningen heeft Frank mij meer dan eens tot grote inzichten gebracht over de manier waarop ik in het leven sta en in welke mate ik naar mijn gevoel luister en daarop vertrouw. Ik heb mij verbaasd over de dingen die ik door de gesprekken en oefeningen met Frank over mezelf te weten ben gekomen. Ik heb Frank ervaren als een rustige en doortastende therapeut, die oprechte aandacht voor mij had. Ik heb keer op keer gemerkt dat Frank vrij is van enig oordeel, een van zijn eigenschappen die ik het meeste heb gewaardeerd. Frank heeft mij geholpen opener in het leven te staan en vaker bij mijn gevoel stil te staan. Ook ervaar ik minder stress op mijn werk en sta ik meer in mijn eigen kracht. Niet alleen ikzelf, maar ook vrienden en vriendinnen merken een verandering. Ik lach meer en blijf dichter bij mezelf. Een aanrader voor iedereen die zichzelf wil blijven ontwikkelen.

Esther

Ik ken Frank al jaren als collega in de psychomotore therapie. Toen ik begreep dat hij zich ook vrijgevestigd had, was ik daar blij mee. Vaak kom ik in mijn psychotherapiepraktijk mensen tegen waar het op gegeven moment stokt in de behandeling vooral daar waar de cognitieve veranderingen hun doorgang niet kunnen vinden in een vertaling dan wel een accepteren in het lichamelijk beleven. Een echte Rogeriaan zou zeggen dat het ontbreekt aan de “felt sense”. Het drietal patiënten dat nu vertelt wat ze er aan hebben gehad, is erg enthousiast omdat Frank in staat is precies die mechanismen aan te duiden welke de grote weerstand behelzen. Waarvoor dank.

Gerbrand Stam

Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Systeemtherapeut

Frank heeft een prettige manier van werken, waarbij praten, doen en voelen samenkomen. Concrete dingen waar ik in m’n dagelijks leven mee verder kon. Bedankt!

B.T.